BeautyBits

Girls Just Wanna Have Fuhun!

DIY Oorbellenrekje

P1040749web

Oorbellen zijn – naast de perfecte lipkleur – waarschijnlijk mijn meest favoriete accessoires. ‘Het probleem’ is alleen dat  ik ze niet genoeg draag of afwissel. Meestal draag ik weken achtereen dat ene paar dat zo gemakkelijk overal bij past en de rest blijft netjes opgeborgen in doosjes en blikjes en zien niet of nauwelijks het daglicht. Zonde! Het werd voor mij dus zaak om ze zo neer te stallen zodat ik in een oogopslag zou kunnen zien wat ik heb zodat ik er vaker gebruik van kan maken. Lees verder over deze makkelijke en goedkope DIY als je ook een manier zoekt om je oorbellen op een mooie manier te etaleren!

Een paar jaar geleden kreeg ik de tip van een vriendin om je oorbellen in een prikbord te prikken (met een mooi stuk stof ertussen).

007web

Dat werkte voor een lange tijd heel goed, maar ik zocht naar iets dat minder plek in zou nemen aangezien mijn oorbellenverzameling nog steeds gestaag groeit en het prikbord te klein werd. Mijn oorspronkelijke idee was om onderstaande fotolijst van de Action te vullen met piepschuim, te bekleden met verschillende kleuren vilt en daarin mijn oorbellen te prikken.

P1040551web

Dit ga ik ook zeker doen wanneer ik mijn eigen appartementje heb, maar voor nu heb ik er nog geen plaats voor. Toen stuitte ik in de hobbywinkel op deze piepschuimen piramide (6e). Goedkoop,  ideaal om met stof te bekleden en stabiel genoeg om op een tafeltje neer te zetten!

piepscuim vilt

Het enige dat je verder nodig hebt is een schaar, alleslijm, krijtstift en gekleurde vilt (ongeveer 3e bij de Action). Ik heb voor vilt gekozen omdat de papiersoorten en stoffen die ik eerder uitprobeerde te transparant of breekbaar waren. Vilt zorgt ervoor dat je de lijm er niet doorheen ziet en tegelijkertijd blijven je oorbellen door de dikke textuur extra goed hangen. Zwart was voor mij uiteindelijk de ideale kleur omdat dit het geheel rustig houdt en alles zo goed te zien is.

toolsoorbel

Je tekent eenvoudigweg de vier vlakken van de piramide uit. Vergeet niet wat extra ruimte aan het uiteinde over te laten zodat je de top van de piramide goed kan bedekken. Knip ook een vierkant stuk uit het vilt om de bodem te bedekken zodat het piepschuim niet te snel stuk gaat. Vervolgens plak je simpelweg de stukken vilt aan het piepschuim en het leeuwendeel van het ‘werk’  is alweer gedaan. Test overigens eerst de lijm uit op een klein stukje piepschuim om zeker te weten dat de lijm het product niet weg vreet. Hier wil je niet te laat achter komen 😉

tekenknipplakbasisoorbel

Tenslotte prik je je oorbellen op een overzichtelijke manier in je nieuwe standaard en klaar is Kees! Ik was blij dat ik naast mijn oorknopjes ook mijn oorhangers erin kwijt kon. Let alleen op dat je deze er voorzichtig inprikt (je moet wel een beetje kracht zetten om door het vilt heen te komen).

P1040756webP1040754webP1040755webP1040753webP1040752web

Ik ben erg blij met het eindresultaat en het kostte verbazingwekkend weinig geld en moeite. De afsluitinkjes van de oorbellen bewaar ik overigens in een klein schattig doosje naast het rek.

beforeandafteroorbel2

P1040742web

Vergeet niet deze post te ‘liken’, delen en een reactie achter te laten als je het leuk vond. En stuur me een foto als je gebruik heb gemaakt van deze tip, dat vind ik heel leuk om te zien!

Happy Crafting!

Uly

6 reacties

 1. Super leuk idee! En heel handig dat je in één oogopslag ziet welke oorbellen je ook alweer allemaal hebt 🙂

 2. Leuk idee!
  Maar ik vraag me 1 ding af: waar laat je de achterkantjes van je oorbellen?

  • Uly

   6 april 2015 at 11:34

   Dankjewel! Goed dat je dat zegt, want dat ben ik inderdaad vergeten te vermelden! Ik bewaar deze simpelweg in een klein, schattig doosje die ik naast de standaard zet zodat ik ze altijd bij de hand heb. Voor mij werkt dit prima, omdat ik er geen dure oorbellen tussen heb zitten (die ik apart moet houden).

 3. Goed idee en ziet er leuk uit. Binnenkort eens spullen bij elkaar verzamelen en het copycatten 🙂

  • Uly

   6 april 2015 at 22:23

   Dankjewel! Haha Laat me zeker weten het eindresultaat zien! Ik heb de piepschuimen piramide en het vilt toevallig bij ’t Verfhuis in Sittard gehaald! Mocht je ook daar je spullen halen, moet je het aan de vrouwelijke eigenaresse doorgeven. Zij heeft me nog geholpen met het uitzoeken van het juiste materiaal 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2019 BeautyBits

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑