pizap.com14522696373981

De feestdagen zijn voorbij en de enige blijde activiteit die nog rest in januari is: de Lush Sale! Aangezien ik een nieuwe shampoo nodig had en ik zeer tevreden was over de Big Shampoo van Lush, besloot ik een bezoekje te brengen aan dé Willy Wonka winkel wat betreft cosmetica- en verzorgingsproducten. Ik vond daar de heerlijk geurende en goed werkende Seanik Shampoo bar, een unieke uitvinding van Lush. Lees verder als je meer wilt weten over wat de Lush Seanik Shampoo Bar is en hoe het werkt.


Read this article in English: Lush Seanik Shampoo Bar | First Impression

Shampoo Bar

Lush Seanik Shampoo Bar

Lush Seanik Shampoo Bar

Zoals je een ‘bar of soap’ hebt, heb je nu ook een solide staaf shampoo, hetzij in ronde vorm speciaal ontworpen door Lush. Het bevat alle goede elementen van een shampoo, maar er kleven nog veel meer voordelen aan:

  1.  Het is geldbesparend. Ten eerste is deze shampoo in solide vorm (8,95 voor 55gr) al een stuk goedkoper dan de vloeibare variant (middenmaat = rond de 14e). Daarnaast belooft Lush dat je maar liefst 80 wasbeurten uit een enkele Shampoo Bar kunt halen, dat gelijk staat aan 2-3 shampoo flessen van 250 ml. Als we stellen dat je je haar twee keer per week wast, dan kun je maar liefst tien maanden vooruit met deze Shampoo Bar. Dit betekent dat je veel geld bespaart terwijl je toch een luxe en goed werkend product kunt gebruiken!
  2. Het is milieuvriendelijker. Je hebt een stuk minder conserveringsmiddelen nodig voor een solide shampoo dan voor de vloeibare variant. Daarnaast hoef je geen extra plastic verpakking te maken voor dit product. Hoewel Lush haar verpakkingen recyclet, ben je op deze manier die hele stap al voor.
  3. Grotere variatie. Er is een grote verscheidenheid aan Shampoo Bars verkrijgbaar zodat je precies de shampoo kunt kiezen die jouw haar nodig heeft. Voor ieder wat wils dus. Ik tel op de Lush site alleen al zes shampoo’s in vloeibare vorm, maar tien shampoo’s in vast vorm.
  4. Reisvriendelijk. Aangezien dit product een vaste vorm heeft, bijna niks weegt, compact is en niet kan lekken; is het ideaal om met je mee te nemen op reis. Minder gezeul, meer plaats voor souvenirs en minder gezeur bij de check in!

Deze vier sterke argumenten hebben mij, en nu zeer waarschijnlijk ook jou, overgehaald om een Shampoo Bar te testen. Kijk naar de video hieronder voor de verwoording van Lush zelf:

Mijn Haartype

1425615_10153393944800462_1800851516_nweb

Mijn Haartype

Gelukkig ben ik dankzij mijn ouders gezegd met een volle bos haar, maar het doet echter niet altijd wat ik wil. Van nature heb ik ‘wavy’ lokken waar redelijk wat structuur in zit. Mijn haar wordt echter snel vet bij de aanzet en vrij droog naarmate je dichter bij de punten komt. Daarnaast wordt het snel pluizig aangezien ik veel, maar dunne haren heb. Ook hangt het vrij sluik en futloos, omdat ik mijn haar graag lang laat groeien. Mijn haar hing altijd tot aan mijn navel, maar op het moment reikt mijn haar tot onder mijn schouderbladen. Ik zoek dan ook altijd naar de volgende elementen in een shampoo: het moet mijn haar ontvetten, een volumeboost geven en tegelijkertijd verzorgen en glans geven. Normaliter gebruik ik twee shampoo’s om mijn haar te wassen. Bij de haar aanzet -tot aan mijn oren- gebruik ik een shampoo die mijn haar ontvet en wat meer volume en structuur geeft. Vanaf mijn oren tot tot aan de puntjes gebruik ik een shampoo die mijn haar voedt en glans geeft. Dit vond ik een noodzakelijke stap omdat een shampoo die veel voedende elementen bevat mijn haar bij de aanzet weer snel vettig maakt. Een shampoo die ontvet maakt mijn haar onderaan weer te droog. Bij Lush vond ik twee shampoo’s die al deze elementen bevatten.  Big Shampoo is een vloeibare shampoo waar ik nog een uitgebreide review over zal schrijven. Seanik Shampoo Bar is de solide variant hiervan die ik hieronder nader zal bespreken.

3e9ccd723a519a807c6168c04626a41b

Bron Lush Big Shampoo

Seanik Shampoo Bar

eshehet

Lush Seanik Shampoo Bar

khfkj

De Lush Seanik Shampoo Bar heeft een azuurblauwe kleur met stukjes groen erin. Het  ruikt heerlijk fris  – licht vergelijkbaar met de typische watergeur van Davidoff Cool Water – en een tikkeltje ziltig, net zoals de zee. Daarnaast heeft het een subtiele bloemige geur door de toevoeging van zowel mimosa, jasmijn als oranjebloesem olie.
Ik heb niet kunnen achterhalen wat de naam betekent (‘krijger’ is het enige dat ik kon vinden), maar het is in ieder geval een directe verwijzing naar de zee. Het bevat namelijk als voornaamste ingrediënten zeezout en twee soorten zeewier: Nori zeewier uit Japan en mos (ook een zeewier)  uit Ierland. Zeezout reinigt (ontvet) je haar en zorgt voor veel volume. Zeewier is een ingrediënt dat je haar zachter maakt, voedt door de rijkheid aan proteïnen en vitaminen en glans geeft.  Daarnaast is er citroenolie aan toegevoegd om de glans te versterken en frisheid toe te voegen. Deze elementen sluiten dus goed aan bij wat mijn haar nodig heeft. Maar zoals ik eerder al vermeldde, zijn er heel veel varianten met verschillende werkingen en geuren zodat je er een kan kiezen die perfect bij jou past. Ik sluit het theoretische gedeelte af met een korte samenvatting van Lush zelf:

Ervaring
Wat onwennig en lichtelijk sceptisch stond ik onder douche. Mijn haar netjes nat gemaakt en een blokje shampoo in mijn rechterhand. Ik herinnerde me de vriendelijke, bebaarde man van Lush die uitlegde hoe dit product te gebruiken. Ik trok vier keer een cirkel boven mijn hoofd en streek Seanik nog twee keer in de lengte van mijn haar. Na wat luttele seconden te hebben gemasseerd, merkte ik inderdaad dat er aardig wat schuim ontstond. Iets minder schuim dan bij een vloeibare shampoo, maar ik moet bekennen dat ik daar ook altijd teveel van gebruik. Je hebt inderdaad maar een heel klein beetje nodig om je haar goed te kunnen wassen. Dit belooft wat voor mijn portemonnee! Ik ben het aantal keren dat ik mijn haar was nu ook aan het turven, zodat ik na enkele maanden een goede update kan geven. Mijn haar was goed ontvet, maar voelde niet kurkdroog aan. De geur, overigens ontzettend aangenaam, blijft ook wat langer hangen dan bij een normale shampoo. Na het phonen, zag mijn haar er gezond uit. Ik moet het wat langer testen om te zien of het ook sterker gaat glanzen. Dit zal echter moeilijk zijn, omdat ik een fervent gebruiker ben van haaroliën. Hoewel de shampoo verschillende oliën en voedende elementen bevat, maakte het mijn haar niet snel zwaar of vet.  Soms merk ik dat mijn haar na het phonen eigenlijk nog een beetje vettig is, maar dankzij het zeezout was dit nu niet het geval. Dat ik er de tweede of derde dag wat droogshampoo inspoot, heeft te maken met het feit dat ik mijn haar het liefst los draag en daardoor mijn handen er tientallen keren per dag door haal.  Tot nu toe bevalt de Seanik Shampoo Bar me heel goed! Over een paar maanden zal ik een update hierover schrijven.

Praktisch opbergen
Aangezien de shampoo bar natuurlijk nat wordt, kun je deze het beste in een blikje bewaren/vervoeren. Lush verkoopt een op maat gemaakt blikje speciaal voor deze shampoo bars:

shampoo-bar-tin-375x375

Bron Lush Shampoo Bar Tin

Als ik een keer op reis ga, zal ik deze zeker aanschaffen, omdat het zeer compact is en het maar 2,05e kost. Voor nu bewaar ik het echter in een leeg snoepblikje. Als de shampoo bar nog nat is laat ik het dekseltje eraf zodat deze goed kan drogen en het pluspunt is dat mijn kamer even heerlijk ruikt!

cvnsfg

Laat me in de comments of op facebook weten of en welke shampoo bar jullie zouden proberen? Of laat weten welke ervaringen je hier al mee hebt!

 

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe artikelen volg me dan (gratis) op facebook: BeautyfUly

Of instagram: VeniVidiScripsi

Liefs,

Uly